Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2015

GoPro: Pengiraan Slow Motion

Imej
akhirnya.. ada masa jugak nak taip dan buat pengiraan ni.. post kali ni bertujuan untuk nak cerita sikit pasal slowmotion.. saya pun ada buat beberapa video slowmotion.. tapi bukan semua jenis FPS la yang saya guna.. saya cuma buat yang paling slow saja.. boleh tonton video tu kat sini..
Video 1 : 720p - 240fps - 10x slow
Video 2 : 720p - 240fps - 10x slow
Video 3 : 1080p - 120fps - 5x slow
okay.. sekarang nak cerita bagaimana nak tentukan penggunaan FPS yang baik dan betul, serta bagaimana nak jadikan dia perlahan pada kadar yang betul.. sekarang kita cerita pasal "do it right" dulu okay, buat yang betul dulu.. bab-bab Flux atau Twixtor tu nanti cerita..

** nilai gandaan slowmotion = makin banyak, makin slow ** ** nilai peratusan = makin sikit, makin slow ** ** jangan tanya, "bro, takda pun nilai FPS tu dalam gopro saya.." ye.. ni jumlah semua FPS termasuk dalam mode NTSC dan PAL.. **   ** saya tarik keluar dari Hero4 sahaja, tapi Hero3+ Black Edition ada juga 100fps**…