Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2015

GoPro: Ulasan Hero4 Black Firmware version 2.0

Imej
Pengenalan seperti yang anda sedia maklum, GoPro Hero4 Black dan Silver telah mendapat kemaskini firmware kepada versi 2.0 pada 4 Februari 2014 yang lalu.. disebabkan kamera saya mengalami masalah freeze seperti yang saya nyatakan dalam post sebelum ini, jadi saya buat review tentang kemaskini versi ini agak lewat.. jika anda ada membaca penulisan saya mengenai Hero4 vs Hero3, anda akan tahu bahawa saya ni bukan jenis cerita atas spesifikasi dan apa feature dia sangat, tetapi lebih kepada penggunaannya.. sebab nak tahu spesifikasi apa semua, anda boleh tengok sendiri pada kamera anda.. jadi untuk kali ini juga saya akan tunjukkan hasil dari pada penggunaan penetapan dari kamera ini..
Timelapse Video timelapse video merupakan feature baru dalam kemaskini versi 2.0.. ia akan membenarkan pengguna membuat video timelapse teru dari kamera.. sebelum ini, pengguna hanya dapat membuat photo timelapse sahaja dan jika ingin menjadikannya video, pengguna perlu menyuntingnya sebagai video denga…

GoPro: Masalah Hero4 Black Freeze

Imej
oh ya.. betul.. banyak orang kena.. dari seluruh pelusuk dunia.. agaknya batch pertama kamera ini tak berapa elok..pada permulaan penggunaan, kamera ni tak ada masalah.. tapi bila lama2 mula dia hang / freeze.. macam mana yang dikatakan freeze tu, boleh tengok video ni..

jadi jika anda mempunyai masalah yang sama, anda boleh menghubungi pihak GoPro melalui laman web mereka dan kemudian akan berurusan melalui emel..  mula2 dia akan bagi solution melalui emel.. jika masih ada masalah, mereka akan mintak gambar resit, no. siri kamera dan gambar kamera tengah freeze, apa semua, saya siap bagi video di bawah ni skali.. tapi anda tak perlu buat begitu la.. dan mereka akan suruh kita bagi detail kita, alamat apa semua dan akan mintak kita hantar kepada mereka.. hantar ke Singapura.. ikut saja arahan mereka.. setle..

apa2 pun terima kasih kepada GoPro kerana menggantikan kamera saya dengan unit yang baru.. harap tiada lagi masalah ini berulang.. dan terima kasih sebab bagi bateri free.. seka…

GoPro: Badminton Battle

Imej
Peralatan:
GoPro Hero3+ Black Edition
Chesty (Chest Harness)

Penetapan:
25fps - PAL
1080p
Protune OFF

Penyuntingan:
Sony Vegas Pro 13
Sedikit peningkatan pada warna